In perioada 11-12 noiembrie a acestui an, CS Mentor Silva  a organizat competitia internationala de orientare in alergare intitulata Autumn European South-East Tour.

Au fost doua zile de orientare, prima dintre ele avand loc in Moreni, judetul Dambovita. A fost o etapa de lunga distanta, iar vremea superba, traseele tehnice concepute cu atata maiestrie, ca de fiecare data, de catre Gabriel Maiorescu, arbitru international de orientare, a facut ca la finalul competitiei, sportivii sa se declare foarte multumiti. Majoritatea dintre sportivii tarilor nordice, participanti la aceasta competitie, au marturisit ca traseul le-a dat serios de furca, insa a fost foarte frumos. Klintberg Therese, de la clubul OK Linköpings (castigatoarea competitiei la categoria senioare elita) ne-a spus ca i-a placut foarte mult traseul, deoarece a fost foarte tehnic, si chiar daca tarile nordice ofera un teren foarte tehnic, ea fiind obisnuita cu trasee care presupun multa concentrare, totusi, aici l-a Moreni, a fost nevoita de multe ori sa se opreasca din alergat si sa citeasca harta.”Riscul de a gresi a fost mare, si am fost nevoita sa ma concentrez in permanenta. Padurea a fost superba, traseul minunat, si ma gandesc serios sa mai sa revin si la alte concursuri pe care le organizati” a mai declarat Klintberg Therese.

La seniori elita, etapa de lunga distanta a fost castigata de catre sportivul nordic Jakobsen Espen, de la clubul IL Tyrving.

A doua etapa s-a desfasurat in Pacul Herastrau din Bucuresti. A fost o etapa de Sprint, iar sportivii au parcurs trasee cu lungimi cuprinse intre 1,6 si 3,4 km. Si aceasta etapa a castigat-o tot sportivul Jakobsen Espen, de la clubul IL Tyrving, insa Daniel Stroescu, sportiv roman care concureaza pentru OK Silva Campina, a trecut linia de FINISH la doar 5 secunde de locul fruntas.

La senioare s-a impus Klintberg Therese, de la clubul OK Linköpings, urmata indeaproape de catre Annika Bjork.

Concursul a fost o reusita totala, acest lucru fiind confirmat si declarat public de catre reprezentantul celor aproape 100 de sportivi nordici participanti la aceasta competitie.

Rezultate se pot vedea pe pagina oficiala a competitiei

Similar Posts